Sant-market.com.ua Одеса, 4 ст. Люстдорфської дороги 92/94, 1-й поверх, фасад sant-market logo +380487092363 info@sant-market.com.ua
Rated 4.8/5 based on 542 customer reviews
0
Обране
0
Порівняння
Кошик

Як вибрати унітаз, щоб добре змивав?

Який унітаз добре змиває? Правильно підібраний унітаз є однією з найбільш важливих складових санвузла. Але перш, ніж серйозно зайнятися вибором сантехніки, необхідно пам'ятати, що важливий не тільки зовнішній вигляд і ціна майбутнього придбання, а й комфорт при його використанні.

2019-03-11

Якщо ви шукайте інтернет магазин Унітази в Одесі і бажаєте купити дешево Унітази зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

Унітаз перш за все повинен справлятися зі своїм головним призначенням – добре змивати без бризок.

Характеристики під час вибору унітазу

Для того щоб вибрати правильну сантехніку, необхідно звернути увагу на такі критерії:

  • вид чаші;
  • різновид та конструкція випускної системи;
  • розміщення зливного бачка.

Щоб докладніше розібратися в умовах вибору, необхідно докладніше вникнути в суть.

Чаші унітазів та їх види

Форма чаші не тільки є визначальним фактором зовнішнього вигляду унітазу, але й безпосередньо стосується якості змиву води.

Чаші унітазів та їх види

Існує кілька видів чаш, до яких належать:

Воронкоподібні

В унітазах з такою чашею отвір розташований майже в центрі, відповідно змив максимально хороший. Такий тип сантехніки вважається найгігієнічнішим саме за рахунок форми чаші, нечистоти в ній не можуть затриматися. Але єдиним і досить вагомим мінусом під час використання такого унітазу є безліч бризок під час змиву.

Козиркові

Унітази, що володіють такою чашею, оснащені опуклою і задньою стінкою, що знаходиться під ухилом. Такий унітаз не схильний до скупчення нечистот, за рахунок чого користування сантехнікою стає більш гігієнічним і максимально виключається проблемавиникнення неприємних запахів. Додатковим плюсом такого виду чаші є виключення можливості застою води, за рахунок чого мінімізується ймовірність виникнення іржі та плям, тому така конструкція визнана найбільш вдалою.

Тарілчасті

Такі унітази раніше були дуже популярні і мали характерну рису, при якій зливний отвір було зміщено вперед, а форма чаші мала «сходинки» ». З плюсів такого унітазу фахівці виділяють лише повне виключення появи бризок, але переважна кількість мінусів змушує повністю відмовитись від ідеї придбання такої сантехніки. До мінусів належать:

  1. Потреба врегулярного чищення унітазу;
  2. гострі запахи;
  3. Утворення нальоту, що супроводжується застою води.

Зараз ці унітази вже є застарілими та неактуальними.

Механізм змиву

За подачу води відповідає змивна система. Її пристрій поділяється на два типи:

механізми змиву унітазів

Каскадний змив

Цей тип вважається класичним і його суть полягає в подачі води одним безперервним потоком у прямій траєкторії. Плюсом системи вважається потужність потоку, що спускається, який має здатність змити всі нечистоти.

До недоліків каскадного змивуфахівці відносять:

  • Нерівномірний омив чаші;
  • Потреба додаткового очищення передньої стінки;
  • Не економне споживання води під час змиву;
  • Виникнення нальоту в отворі подачі води.

Душевий

Цей різновид вважається більш актуальним, а принцип роботи полягає у повній протилежності прямому виду змиву. У жолобі, безпосередньо під обідком, розташовуються отвори, яких надходить напір води з бака. Вода у чаші створює кільцеподібний жолоб і сходить по колу.

До переваг такого змиву відносять:

  • Повноцінний омив чаші;
  • Простота догляду;
  • Максимально тихий змив;
  • Економне використанняводи.

До недоліків належать:

  • Можливість частого засмічення отворів для зливу;
  • Завищена ціна через складність конструкції.

Випускна система

Випускна система унітазу

Ця система зумовлює подальший метод підключення унітазу до каналізації. Розрізняють кілька видів:

Вертикальна

Випуск на підлогу. Такий різновид прийнятний, коли труба каналізації розташовується не в притик до стіни, а приблизно на 45-65 см відступає від неї. Крім цього, такий випуск активно використовується при будівництві приватних будинків.

Горизонтальна

Цей різновид використовується ввипадку, коли вхід каналізації розташовується в стояку або досить сильно піднімається над рівнем підлоги.

Коса

Цей вид системи розташовується під кутом 450, а унітаз підключається до труби, яка розташовується на рівні зі підлогою.

Будь-яка вищезгадана випускна система не має будь-яких переваг або недоліків і ніяким чином не позначається на змиві. Тим не менш, безпомилково позначена система відіграватиме ключову роль при виборі унітазу.

Розташування зливного бака

На сучасних ринках сантехніки покупцям надаються численні види систем «компакт», які мають вигляд окремих або цілісних комплектів.

Стрімко набирає попит підвісний вид сантехніки з баком, що монтується у стіну. Місце розташування бачка зливу вище за звичний рівень дозволяє створити потужний водний напір і забезпечити високоякісний змив. При виборі цієї моделі вирішиться проблема нестачі вільного місця у санвузлі.

Рекомендуємо також почитати

Як привчити кота до унітазу
Як привчити кота до унітазу

Всі ми дуже любимо наших вихованців. Але і тут є своє але, як було б чудово, якщо не було таких неприємностей як прибирання туалету. Кошелюбам тут дуже пощастило. Тому що на відміну від інших домашніх тварин їх можна привчити до унітазу і звести процедуру прибирання туалету до самого мінімуму.

2016-10-23
Як прочистити (пробити) унітаз
Як прочистити (пробити) унітаз

Така проблема виникає досить часто. І якщо ви вбили в гугл такий запит, то явно не мають наміру користуватися послугами професійних сантехніків. Дуже часто в цьому немає особливої ​​необхідності і впоратися з засміттям ви зможете своїми силами. Яким способом краще і швидше це зробити читайте в статті.

2016-10-20
Як правильно вибрати хороший унітаз?
Як правильно вибрати хороший унітаз?

На перший погляд питання досить простий. Але, ви здивуєтеся наскільки багато моделей і видів даного сантехнічного предмета! І кожен зручний і красивий по своєму. І пропозицій на ринку настільки багато, що очі розбігаються. Пропонуємо вам ознайомитися з нашою статтею, щоб зробити свій єдино правильний вибір.

2016-10-01
Як встановити унітаз?
Як встановити унітаз?

Установка сантехнічного обладнання справа не проста, і вимагають певної кваліфікації. Для цього часто вдаються до допомоги майстрів. Але їхні послуги не завжди прийнятні за ціною. Саме тому багато хто вчиться новому для себе справі: монтажу унітазу. А що? Інтернет сьогодні вчить всьому. І потихеньку, не поспішаючи, крок за кроком можна навчитися і унітаз встановити і корисні навички освоїти.

2016-09-22