Sant-market.com.ua Одеса, 4 ст. Люстдорфської дороги 92/94, 1-й поверх, фасад sant-market logo +380487092363 info@sant-market.com.ua
Rated 4.8/5 based on 542 customer reviews
0
Обране
0
Порівняння
Кошик

Як вибрати плитку для підлоги

На час ремонту або на етапі обробки нового будинку, квартири обов'язково виникає питання вибору підлогового покриття для кожного приміщення.

2019-06-26

Якщо ви шукайте інтернет магазин Плитка для підлоги в Одесі і бажаєте купити дешево Плитка для підлоги зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

І якщо в житлових кімнатах зазвичай укладається ламінат, паркет, лінолеум, то для кухні, передпокою, санвузла, ванної кімнати, а також для лоджії, веранди, балкона найкращим варіантом є плитка. У чому її перевага перед іншими покриттями та як зробити правильний вибір з великого асортименту, розкажемо у цій статті.

керамічна плитка для підлоги

Позитивні якості плитки для оздоблення підлоги

  1. Екологічна безпека. Основні компоненти складу, з якого виготовляють плитку, – пісок та глина. Ці природні речовини не токсичні, не викликають алергічних реакцій.
  2. Високаступінь міцності плитки досягається в процесі виробництва при пресуванні та випаленні.
  3. Керамічна плитка стійка до негативного впливу підвищеної вологості. Вода та жир, що потрапляють на поверхню, не вбираються у покриття, тому на ньому не утворюється грибок та пліснява.
  4. П'ять класів зносостійкості плитки дозволяють підібрати оптимальний варіант для кожного приміщення. Стійкість до стирання досягається завдяки особливій технології обробки та наявності зовнішнього захисного шару.
  5. Практичність плитки в експлуатації полегшує щоденне прибирання навіть із застосуванням хімічних миючих засобів. Матеріал не є горючим, пожежостійким.

плитка для кухні на підлогу

Особливості плитки для окремих приміщень

Переваги плитки, перелічені вище, є спільними для всіх видів матеріалу. Але є специфічні риси, на які необхідно звертати увагу при виборі.

Клас зносостійкості

Залежно від складу вихідного матеріалу, товщини та типу зовнішнього покриття плитка характеризується певним класом зносостійкості. Знати цей критерій необхідно, щоб грамотно підібрати плитку для укладання у певному приміщенні.

Основні класи плитки

  • плитка, що відповідає класу І швидко стирається під впливомабразивних частинок. Вона не придатна для монтажу у приміщеннях, де часто проходять люди. Такий матеріал укладають на підлогу в коморі, інших приміщеннях, що рідко відвідуваються;
  • II клас плитки більш захищений від зношування. За цим покриттям слід ходити в м'яких тапочках або босоніж, тому рекомендується для укладання в камінному залі, бібліотеці, інших кімнатах, куди не заходять на підборах, у взутті для вулиці;
  • для кухні, ванної кімнати, санвузла найчастіше купується плитка третього класу зносостійкості. Вона здатна витримати часте ходіння, прибирання за допомогою миючих засобів;
  • у передпокої, коридорі, холі, в офісних приміщеннях з невеликою кількістю співробітників та відвідувачів монтуютьпокриття класу IY. Матеріал відрізняється міцністю, здатністю стійко витримати інтенсивне переміщення, вплив вологи та пари;
  • найбільш зносостійким матеріалом є плитка для підлоги, що відноситься до Y класу. Її рекомендується купувати для обробки сходів у житлових будинках, підлоги в торгових центрах, холах офісів, готелів, ресторанів.

плитка для підлоги зносостійка Y класу

Тип верхнього покриття

За типом верхнього покриття плитка для підлоги може бути:

  • матовий;
  • глянцевий

Окрім зовнішнього візуального ефекту, ці покриття розрізняються по можливості послизнутися на мокрому.підлозі.

Глянцева поверхня менш безпечна, тому цей вид обробки не рекомендується монтувати у ванній кімнаті, кухні, санвузлі, оскільки рівень травматизму на ній досить великий.

глянцева плитка для підлоги

Краще звернути увагу на не менш привабливу матову плитку.

матова плитка для підлоги

Стійкість до температурних перепадів

Для відкритих веранд, неутеплених лоджій та балконів радимо придбати href="https://sant-market.ua/keramogranit-393">керамограніт.

Матеріал відмінно переносить вагомі коливання температур, екстремально низькі та високі показники на градуснику.

плитка-керамограніт для веранди

Експлуатаційні характеристики плитки для підлоги дуже важливі при виборі. Але значення також має колір, малюнок, текстура покриття, яке має гармонійно поєднуватися з обробкою всього приміщення та відповідати вибраному стилю дизайну інтер'єру.

Рекомендуємо також почитати

Плитка або керамограніт що краще вибрати
Плитка або керамограніт що краще вибрати

Серед найпопулярніших підлогових покриттів плитка і керамограніт займають лідируючі позиції, на думку більшості українських споживачів. Ці оздоблювальні матеріали відрізняються міцністю, надійністю, довговічністю. Важливе споживчу якість - широке розмаїття кольорів, відтінків, текстур плитки і керамограніта, які представлені в торгових мережах.

2019-06-04